Probablement la nostra activitat d’aventura preferida en aquestes terres, especialment si us agraden l’aigua i l’emoció del salt. Recomanada a partir dels 8-10 anys, no és una activitat especialment exigent a nivell físic, però has de ser decidit en els salts. I pensa que, excepte en els mesos de més calor, l’aigua està freda tot i el neopre.

Podeu contactar qualsevol de les empreses de turisme actiu de la zona, i els seus monitors especialitzats us ho posaran tot molt fàcil.

Baixant pel barranc de Canaletes

El recorregut és sempre el mateix, independentment de l’empresa. Us duran en furgoneta per una pista un pel accidentada fins el Mas de Fandos, prop del Mas de Sotorres, on hi ha un espai per aparcar i des d’allà, seguireu a peu un kilòmetre i mig fins arribar a Lo Ventador. Es tracta d’un salt d’aigua de 22 metres d’una bellesa espectacular. Un indret que cal visitar.

No us preocupeu, el desnivell màxim del camí és d’uns 100 metres. Això sí, millor fer-ho a primera hora del matí perquè gairebé tot el recorregut és solana. Especialment si hi aneu a l’estiu. El passeig és maco com a excursió independentment de si aneu o no a fer barranquisme.

El barranc que baixareu son uns 450 metres del riu d’en Piquer  (és un dels torrents que conformen el Canaletes), partint de Lo Ventador. L’itinerari acaba en un petit toll abans que el torrent es perdi avall cap a Lo Salt de Sotorres. A partir d’aquí, un camí amb força pendent us permetrà retrobar el camí d’anada i tornar al lloc on heu deixat el vehicle.

Què us trobareu

Al llarg d’aquest recorregut passareu per diversos salts, tobogans, sifons… No n’hi ha cap d’especialment difícil, però la precaució és sempre necessària. En qualsevol cas, els monitors us ajudaran davant les possibles dificultats.

Els sifons son tots opcionals, i en els salts més complicats es poden instalar cordes i fer un descens suau si es necessari. Així que no heu de patir, no hi ha punts de gran dificultat. Tot i que si teniu dubtes, parleu amb els monitors abans de contractar l’activitat.

Aneu-hi aviat

A banda de la calor del primer passeig, últimament s’ha popularitzat gràcies a la bellesa del lloc i us podeu trobar amb molts altres grups. I l’experiència no és la mateixa si no hi ha ningú al davant que si heu d’anar esperant a que els altres grups superin cada un dels salts del barranc. Així que us recomanem que demaneu a l’empresa que contracteu d’anar-hi a primera hora si ho voleu fer un cap de setmana d’estiu. Gaudireu molt més de l’activitat.

Equipament i precaucions

Com a equipament, no us cal res, tan sols unes esportives velles que no us sapiga greu mullar. És molt millor calçat que qualsevol sandalia o escarpí.

Recordeu que l’aigua és freda. Inclús a l’estiu. I us hi estareu al menys un parell d’hores, (potser més si hi ha un grup davant i heu d’esperar). Tot i que us donaran neoprens i casc, esmorzeu bé i coses amb sucre (xocolata, nutella…).

I si podeu, no està de més portar algun pica-pica calòric per ajudar-vos a mantenir la temperatura corporal, especialment si aneu amb nens (barretes energétiques, llet condensada…). Si la teniu, una bossa estanca per tot el que vulgueu dur tampoc està de més.

Penseu que els monitors aniran fent fotografies, però si teniu una càmera pròpia que es pugui mullar, molt millor.

Tot plegat, heu de preveure un matí sencer. Però s’ho val. I recordeu, quant més d’hora millor, especialment en èpoques estiuenques.

Empreses de turisme actiu

Fitxa tècnica

Distancia: 10 km
Trigues en arribar: 20 minuts
Població: Horta de Sant Joan
Com arribar: (ruta fins al parking de Mas de Fandos que faràs amb l’empresa de turisme actiu)

Veure ruta

 

Empreses de turime actiu