Es tracta d’un recorregut de 12 quilòmetres per un dels trams més salvatges de l’baix Ebre, amb tot just unes poques pinzellades de presència humana. El recorregut s’inicia al Pas de Barca, prop de Miravet, un dels pocs punts on encara es pot creuar el riu amb un antic transbordador. Immediatament vam gaudir una vista impressionant de el poble de Miravet i de el castell templer que el presideix, mentre envoltem el Meandre de l’Tamarigar i de la Reserva Natural de Fauna Salvatge de les Illes de l’Ebre.
A partir d’aquest punt, la presència humana es torna molt feble i ens anem acostant a la calma a el Pas de Barrufemes, envoltats d’un paisatge que combina una densa vegetació amb la roca nua. El riu queda encaixonat entre la Serra de Cardó, a sud, i les Serres de Pàndols i de Cavalls a nord. Sembla més que estiguem a prop de el naixement del riu i no de la seva desembocadura.
El recorregut acaba a Benifallet després d’envoltar l’illa de Cateura i passar sota el Pont de Llaguter. Aquí es pot gaudir de l’excel·lent gastronomia local i completar l’excursió visitant els voltants la Cova de les Mervalles o el Poblat Ibèric de la Roca Roja, penjat sobre el riu.

+info a Internet:

Lloguer de caiacs: Berniemocions

Ficha tècnica

Distància: 47 km
Trigues en arribar: 39 minuts
Població: Miravet
Com arribar:

Veure ruta