Els Estrets, a Arnes, és una de les nostres excursions favorites, per la seva excel·lent combinació de senderisme, aigua i observació de fauna. L’excursió segueix part de l’recorregut del riu Estrets al llarg del barranc del seu nom. És relativament fàcil observar voltors i cabres salvatges escalant les roques. Això sí, si es volen veure animals, cal matinar una miqueta. Es pot accedir tant des d’Arnes com des de la pista de la Franqueta.

D’Arnes surt una pista al costat de poliesportiu de poble. La pista és asfaltada en gairebé la seva totalitat (falten els últims 800 metres) i és practicable per qualsevol tipus de vehicle. A la fi de la pista hi ha un espai per deixar el cotxe, però en èpoques de calor és recomanable anar d’hora, perquè s’omple ràpid.

De la pista de La Franqueta, que surt davant de la desviació a Horta de Sant Joan en direcció als Ports, hi ha a uns 7 quilòmetres un pàrquing que permet fer l’excursió des de l’altre costat.

El recorregut entre els dos pàrquings és de 2.500 metres i, en conseqüència l’excursió completa és de cinc quilòmetres. El camí transcorre paral·lel a riu, però una mica elevat en la major part de l’recorregut. I si bé és exactament igual començar d’un costat o de l’altre, recomanem sortir de la pista de la Franqueta, que està millor condicionada i senyalitzada. A més, no cal arribar a l’altre pàrquing. A 2 quilòmetres ens trobem el Toll Blau, on podem donar la volta després de fer un bany, estalviant-nos un quilòmetre de camí.
Avui, per motius de conservació de l’ecosistema, només està permès banyar-se al Toll Blau, així que aprofita el moment per refrescar-te.

Què més visitar als voltants…

Fitxa tècnica

Distància: 13,6 km
Trigues en arribar: 22 minuts
Població: Arnes
Com arribar:

Veure ruta