Les Olles d’Horta de Sant Joan

Les Olles: banya’t als Ports de Beseit. Els municipis als peus dels Ports són plens de zones de bany meravelloses. Una de les més conegudes és Les Olles del Baubo o, com són normalment anomenades, simplement Les Olles.

Es tracta d’un conjunt de set o vuit tolls connectats l’un amb l’altre al riu Canaletes, al terme d’Horta de Sant Joan, just al límit amb el de Bot.

Com anar-hi

L’accès és senzil. Si entrem a Horta de Sant Joan des del sud, hem d’agafar el primer carrer a mà dreta. Ens du a una pista asfaltada que arriba fins a Bot, passant per Les Olles. Abans trobarem el desviament al Convent de Sant Salvador ( a 1.020 metres des de la sortida d’Horta), que mereix una visita a més a més de ser l’origen de la pujada a la Muntanya de Santa Bàrbara. I una mica més endavant (1.860 metres), la Torre del Prior, amb una torre de defensa quadrangular d’origen medieval.

Entre els 5.050 i els 5.170 metres hi ha a la dreta un ampli boral que permet aparcar. Des d’aquí s’accedeix per un camí de terra a la part de dalt de Les Olles, però he d’estar atents i creuar el riu just abans del primer toll d’importància (uns 350 metres) o el camí ens durà a la zona de baix. També podem arribar a aquesta seguint amb el cotxe fins la zona de pàrquing de la part inferior dels tolls, a 5.825 metres. Aquesta zona és la més coneguda, però pel mateix motiu també la més concorreguda. Per això, a qui s’estima més la tranquil·litat, li convé la zona de dalt. En qualsevol cas, a l’estiu és millor anar-hi d’hora.

Bon lloc per salts

El lloc és realment paradisíac, tot i que en certs moments el volum de gent pot arribar a trencar l’encant. Resulta especialment agradable pels nens, que s’hi poden banyar a plaer i fer salts. En general no són perillosos, però sempre cal parar compte abans de llançar-se. I la natura és també impressionant, amb alguna balma dins l’aigua, algun canó bastant profund i fins i tot alguna petita cascada. En resum, el lloc perfecte per refrescar-se una llarga estona.

Fitxa tècnica

Distancia: 14 km
Trigues en arribar: 20 minuts
Població: Horta de Sant Joan
Com arribar-hi:

Veure ruta